Eteriniai aliejai prieš celiulitą

Eteriniai aliejai prieš celiulitą

Kiekviena moteris yra tobulai graži net ir su strijomis ar celiulitu, nes šie daugelio damų nekenčiami ,,trūkumai“ yra ne kas kita, kaip Gamtos dialogas su celiulito ar strijų savininke. Net jei ta nelemtoji ,,apelsino oda“ atsirado dėl neteisingos mitybos, tai yra alkanos širdies, emocijų bei minčių šauksmas pasauliui, troškimas būti visaverčiai mylimai. Tad  meilės reikalaujanti siela su visomis džiaugsmo ir kančios apraiškomis Kūrėjui yra grožio šventovė, o pačiai moteriai- prasmingiausia viso gyvenimo užduotis, dėl kurios kartais nukenčia nepriekaištingos kūno formos ir stangri oda. Na, bet moterys, Afroditės ainės, visada randa būdų pasirūpinti esminiais, dvasiniais dalykais ir fiziniu grožiu, dovanojančiu didesnį pasitikėjimo savimi jausmą ir susižavėjusius gerbėjų žvilgsnius.

 

Anticeliulitinės grožio procedūros su eteriniais aliejais yra malonios, tai laikas skirtas sau. Truputį kantrybės, pastangų, ir vėl galime džiaugtis lygia, stangria oda, apie kokią svajojame. Taigi, kokie eteriniai aliejai ar jų mišiniai efektyviausiai padeda sumažinti odos nelygumus, strijas bei randus:

  • Apelsinų eterinis aliejus yra pats efektyviausias ekstraktas kovoje su ,,apelsino oda“, todėl jis yra dažniausiai naudojamas anticeliulitiniams masažams, losjonams bei vonioms. Šį eterinį aliejų galima naudoti net tuomet, kai oda yra linkusi į sudirgimus, uždegimus bei  yra sausa. 
  • Greipfruto eterinis aliejus suaktyvina kraujotaką bei skatina skysčių pertekliaus pašalinimą iš organizmo. Efektyvi anticeliulitinė ir lieknėjimo priemonė, Greipfruto eterinis aliejus, daro tikrus stebuklus.
  • Citrinų eterinis aliejus – tikras favoritas.  Prieš celiulitą ir strijas geriausiai kovoja būtent citrusinių eterinių aliejų mišiniai. Citrinų eterinis aliejus gerai degina riebalus – anticeliulitinis masažas su šiuo eteriniu aliejumi normalizuoja kraujo apytaką ir išlygina odą, daro ją švelnia ir stangria. Taip pat, šis nuostabus eterinis aliejus mažina randus.
  • Laimo eterinis aliejus stangrina klubų, krūtinės ir pilvo raumenis bei sausina riebią odą.
  • Pelargonijos eterinis aliejus daro odą elastinga.
  • Rozmarino eterinis aliejus stimuliuoja riebalų deginimą, taipogi suaktyvina kraujotaką, šalina skysčių perteklių iš organizmo.
  • Pankolių eterinis aliejus svarbus kovoje su celiulitu, nes jis šalina šlakus iš odos.
  • Kadagio eterinis aliejus šalina toksinus ir skysčių perteklių iš odos, skaido šlapimo rūgštį ir valo kraują.
  • Vetiverijų eterinis aliejus didina odos stangrumą ir elastingumą. 
  • Ylang-Ylang eterinis aliejus atjaunina odą, saugo ją nuo kenksmingo aplinkos poveikio. Ypač tinka jautriai odai drėkinti. 
  • Kipariso eterinis aliejus padeda, esant venų išsiplėtimui, jis normalizuoja riebalų bei skysčių apykaitą organizme.

Žvelgiant iš mokslinės pusės, eteriniai aliejai anticeliulitinėms procedūroms itin tinka dėl savo aktyvaus poveikio riebalų ląstelėms, limfinei sistemai bei kraujagyslėms. Kadangi celiulitas – tai ne lokali, o kompleksinė problema, naudojant eterinius aliejus, mažinami vandens, riebalų bei angliavandenių balanso organizme pakitimai, reguliuojami natūralaus senėjimo bei hormoniniai pokyčiai. 

 

Grožio procedūros su eteriniais aliejais, nukreiptos prieš celiulitą – tai anticeliulitiniai masažai, losjonai, aromaterapinės vonios, ir pirties procedūros:

  1. Anticeliulitinis masažas.  Tai labiausiai paplitusi priemonė prieš ,,apelsino odą“, tokius masažus rekomenduojama atlikti po du kartus į dieną– rytais ir vakarais. Šie masažai ne tik suaktyvina kraujotaką, bet ir teigiamai veikia medžiagų apykaitą, degina riebalus, išlygina odos nelygumus ir daro odą stangria, elastinga bei švelnia.  Žinoma, po pirmos procedūros stulbinančio efekto tikėtis dar nereikėtų, tai užtruks šiek tiek laiko, nelygu, kokia yra odos būklė. Masažai atliekami sukamaisiais judesiais iš apačios į viršų, o greitesniam poveikiui naudojamas specialus masažuoklis, šiurkšti kempinė arba pirštinė. Pasirinkti eteriniai aliejai (Apelsinų, Greipfrutų, Citrinos, Bergamotės, Laimo, Citrinžolės, Rozmarino, Pelargonijų bei kt.) yra maišomi su baziniu kremu ar aliejumi (puikiai tiks Jojoba arba Migdolų, Medetkų aliejus). Mišinį visų pirma reikia įtrinti į problemines kūno vietas, o po to gerai įmasažuoti.  Štai keletas naudingų kompozicijų, kaip galima derinti eterinius aliejus su baziniais aliejais ar kremais:

 

Norint iš panašių mišinių išgauti kuo daugiau naudos, turime žinoti keletą gudrybių. Visų pirma, eterinius aliejus su baziniu aliejumi maišyti geriausia stikliniame inde ir mišinio paruošti tik tiek, kiek reikia vienai procedūrai. Priešingu atveju mišinys greitai praranda savo naudingąsias savybes, ir masažo efektas tampa mažesnis. Masažo trukmė yra maždaug 5-10 min. kiekvienam kūno plotui, trumpiau masažuoti nereikėtų, juk tikslas - graži oda yra beveik ranka pasiekiamas.

  1. Aromaterapinės vonios. Šios vonios turėtų būti nekarštos, pakanka 40 laipsnių temperatūros ir jos turėtų trukti iki 20 minučių. Eterinius aliejus aromaterapinėms vonioms nuo celiulito reikia maišyti nebe su baziniu aliejumi ar medumi, o su natūraliu jogurtu. Pavyzdžiui, 100 ml jogurto galima maišyti su 2 lašais Citrinų eterinio aliejaus, 6 lašais Kadagio eterinio aliejaus ir 4 lašais Rozmarinų aliejaus. Taipogi galima maišyti 3 lašus Citrinos, 2 lašus Rozmarino ir 1 lašą Čiobrelių eterinių aliejų su 100 ml natūralaus jogurto. Po tokių vonių suaktyvėja kraujotaka, medžiagų apykaita, oda tampa švelni, glotni – būtent tai, ko mums reikia!

  2. Anticeliulitiniai losjonai ir kremai, praturtinti eteriniais aliejais. Šios priemonės efektyvios tuomet, kai jas naudojame periodiškai, ilgą laiką, derindamos su veiksminga fizine mankšta. Jos taipogi labai tinka po anticeliulitinio masažo su medumi, kuomet medaus masė nuplaunama, ir kūną reiktų įtrinti kremu, arba po pirties procedūrų. Tokie anticeliulitiniai losjonai ir kremai nuostabiai gerina odos būklę ir sustabdo celiulito plitimą. Šias priemones galime pasidaryti pačios (eteriniai aliejai ir bazinis kremas ar aliejus, pvz., Migdolų ar Jojoba), arba praturtinti eteriniais aliejais pirktinius kremus, losjonus. Geriausia bazinius kremus prieš celiulitą pagyvina šie komponentai:

 

Pirtis ir sauna. Anticeliulitiniai masažai pirtyje džiugina savo gausa – juos galima daryti ir su medumi, ir druska, ir su kavos tirščiais. Kadagio, Mėtos, Paprastosios Pušies eteriniai aliejai su minėtais komponentais ne tik teigiamai veikia kvėpavimo takus, atpalaiduoja, bet ir gerina medžiagų apykaitą, dovanoja odai spindesį, elastingumą, šilko švelnumą. Pirtyje taipogi galima naudoti visus anticeliulitinio masažo receptus ir būdus, aprašytus prieš tai, ir vietoje bazinio aliejaus ar bazinio kremo galite drąsiai naudoti medų (tiek vieną, tiek su druska) ar kavos tirščius. Eterinių aliejų kompoziciją prieš celiulitą:
  • 3 lašus Apelsino, 4 lašus Citrinų bei 3 lašus Kadagio eterinių aliejų sumaišome su 2 valgomaisiais šaukštais medaus ir įtriname visą kūną šiuo mišiniu, problemines vietas stipriai išmasažuojame, po procedūros mišinio likučius nuplauname drungnu vandeniu (dažniausiai ši priemonė visiškai susigeria į kūną).

 

Gaminant kavos tirščių – eterinių aliejų mišinį pirčiai, reikia jį pasiruošti dar prieš savaitę, nes reikia laiko, kad eteriniai aliejai pilnai susigeria į tirščius. Galima naudoti bet kurį eterinių aliejų mišinį ir maždaug pusę stiklinės kavos tirščių. Stiklinį indelį sandariai uždarome, ir kantriai laukiame, kol tirščiai prisisotins eterinių aliejų gyvybinės galios. Štai ir viskas!

 

Linkime, kad Jūsų grožis skleistųsi nuostabiausiais žiedais, viliojančiais prisiglausti, apkabinti ir ištarti gražiausius meilės žodžius, nes Jūs esate verta visų pasaulio komplimentų! Semkime savo moteriškąją energiją, galias pilnomis rieškučiomis ir užpildykime visas Žemės kerteles šiluma, švelnumu, žavesiu bei subtiliais kerais!